foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
НОВИ КОРОНА ВИРУС - КАКО ДА СЕ ЗАШТИТИТЕ? Често перите руке сапуном и водом (у трајању најмање 20 секунди) или користите средство за дезинфекцију на бази 70% алкохола. Видео прилоге о превенцији погледајте у галерији

ОШ "Ослободиоци Београда"

У ПОНЕДЕЉАК 31.08.2020. У ФИСКУЛТУРНОЈ САЛИ ШКОЛЕ БИЋЕ ОРГАНИЗОВАН САСТАНАК УЧИТЕЉА, ОДНОСНО ОДЕЉЕЊСКИХ СТАРЕШИНА СА РОДИТЕЉИМА И УЧЕНИЦИМА ПРВОГ И ПЕТОГ РАЗРЕДА, ПРЕМА СЛЕДЕЋОЈ САТНИЦИ:

 10.30 – 12.00 – 1/1 и 1/2 (ЦЕЛОДНЕВНА НАСТАВА)
 12.00 – 13.00 – 1/3 (КЛАСИЧНА НАСТАВА)
 14.00 – 15.00 – 5/1 (бивше 4/1)
 15.00 – 16.00 – 5/2 (бивше 4/2)
 16.00 – 17.00 – 5/3 (бивше 4/3)

МОЛИМО ВАС ДА СЕ ПРИДРЖАВАТЕ СВИХ МЕРА ЗАШТИТЕ ОД ШИРЕЊА ВИРУСА (ЗАШТИТНЕ МАСКЕ, ФИЗИЧКА ДИСТАНЦА, ДЕЗИНФЕКЦИЈА РУКУ).

ПОДЕЛА ПОРУЧЕНИХ И ПЛАЋЕНИХ УЏБЕНИКА У ПРЕТПЛАТИ
(ШКОЛСКИ СЕРВИС ГАЈИЋ ДОО)
ОРГАНИЗОВАНА ЈЕ У ФИСКУЛТУРНОЈ САЛИ ОШ 'ОСЛОБОДИОЦИ БЕОГРАДА' У НЕДЕЉУ 30. 08. 2020.

ОД 09.30 ДО 12.30 ЧАСОВА – I-II-III РАЗРЕД
ОД 12.30 ДО 13.30 ЧАСОВА – IV РАЗРЕД
ОД 14.00 ДО 15.30 ЧАСОВА – СТАРИЈИ РАЗРЕДИ – ОД V ДО VIII

Важне напомене:
1. ПОРУЧЕНИ УЏБЕНИЦИ СЕ МОГУ ДОБИТИ САМО АКО СУ У ЦЕЛОСТИ ПЛАЋЕНИ
2. У ФИСКУЛТУРНУ САЛУ ДОЗВОЉЕН ЈЕ УЛАЗАК ПО ПЕТ ОСОБА, УЗ ОБАВЕЗНО НОШЕЊЕ ЗАШТИТНИХ МАСКИ

Директор: Бранка Бечановић

Поштовани,

Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у основну школу.

Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.

ВАЖНА НАПОМЕНА1! Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.

ВАЖНА НАПОМЕНА2! Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.

Хвала Вам што користите услуге електронске управе. Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!

Поштовани родитељи будућих ученика првог разреда

Услед новонастале ситуације и ове године, као и на основу успешно остварене сарадње од ранијих година, за ову школску годину омогућена је куповина уџбеника у претплати на неколико месечних рата преко предузећа ''Школског сервиса Гајић'' д.о.о., која се базира искључиво на добровољној основи.

Заинтересовани за куповину уџбеника у претплати и на три (3) рате, дају САГЛАСНОСТ коју ће добити у просторијама школе након укидања ванредног стања. Искључиво уплатом прве рате на рачун ''Школског сервиса Гајић'' д.о.о. (најкасније до 30. 06. 2020.), дајете гаранцију набавке уџбеника.

Накнадне уплате ће се сматрати неважећим и уџбеници неће бити наручени. Уџбеници ће бити подељени ученицима у просторијама школе најкасније до 01.09.2020 године.

Директор школе Бранка Бечановић

У овим ванредним околностима наша школа ће обављати наставу на више начина. За старије ученике од 5. до 8. разреда креран је посебан портал (www.oslobodioci.com/enastava) преко кога ће ученици моћи да сазнају више информација.

УПУТСТВО ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ Почетак 17.03.2020. године, на РТС КАНАЛ 3 за ученике основних школа, свакодневно од 08,00 часова шест дана у недељи:
- За ученике од 1 до 7 разреда образовни садржаји ће бити у блоковима од по два часа дневно ( српски језик и математика).
- За ученике 8 разреда садржаји ће бити у блоковима од по три часа дневно (српски језик , математика и један од предмета који се полажу на завршном испиту у комбинованом тесту).
- Распоред по разредима ће бити на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја www.rasporednastave.gov.rs и на Платформи РТС ПЛАНЕТ , где се часови могу погледати репризно.
- Онлајн платформе као подршка наставе на даљину:
• Моја школа
• Viber, Zoom, Microsoft Teams
- Информације о здравственом статусу ученика родитељи треба да проследе одељенским старешинама
- Додатне информације
РОДИТЕЉИ МОГУ ДОБИТИ НА ТЕЛЕФОН:
011/735-05-57

У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на целој територији Републике Србије, која је ступила на снагу 15.03.2020. године, установе образовања и васпитања неће радити од понедељка 16.03.2020. године. Очекујемо упутства за организовање и спровођење наставе на даљину, почевши од 17.03.2020. године, о чему ћете бити обавештени преко сајта школе и одељењских старешина. У складу са новонасталом ситуацијом, позивамо Вас на одговорно поступање. Директор школе, Бранка Бечановић У Београду, 16.03.2020. године

  • Перите руке;
  • Не додирујте очи, уста и нос неопраним рукама;
  • Не размењујте храну и не користити исте чаше и флашице за воду;
  • Употребљене папирне марамице и убрусе одмах одложите у корпе за отпатке;
  • Одложите прославе и дружења;

Хуманитарна акција

Заједничком акцијом чланова колектива, родитеља и ученика наше школе у оквиру хуманитарне акције „Помоћ другу“ прикупљена је 151 000 динара. Новчана средства су добила два ученика наше школе за помоћ у лечењу.

Велико хвала свима који су учествовали у акцији!

Колектив ОШ „Ослободиоци Београда“

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА
Наставничко веће ОШ ''Ослободиоци Београда'' покренуло је хуманитарну акцију 'Помоћ другу'.
У складу са тим:
• Организован је новогодишњи базар – продајна изложба ученичких радова 'Наших руку дело' (новогодишње и божићне честитке, украшене тегле и саксије, посуде од глине, новогодишњи украси, вињете, варјаче) у холу школе, у уторак и среду 24. и 25. децембра 2019. године, од 16.00 до 18.00 часова.
• Организована је представа 'Љубав' коју ће извести чланови драмске секције, у четвртак 26. децембра 2019. у холу школе, у 18.30.
Новчана средства од продајне изложбе и улазница за представу драмске секције, намењена су за помоћ у лечењу два ученика наше школе.
Најлепше вас молимо да подржите нашу хуманитарну акцију.

2021 Copyright ОШ Ослободиоци Београда Rights Reserved